Skumkake



4 eggehvitter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 pl gelantin
1 dl kokende vann

Legg gelantinplatene i bløt i kaldt vann.
Visp eggehvitene stive. Bland i sukker og vaniljesukker, litt om gangen.
Kok opp 1 dl. vann, klem vannet ut av gelantinen.
Legg gelantinen i det kokende vannet, avkjøl litt.
Rør gelantinen i eggehvittemassen. Visp kraftig med mikser i ca. 5 min.

Flatt kakefat, ringen av en rund kakeform på ca. 24 cm. på fatet.
Dryss kokos på fatet. Slå marengsen i ringen, sett til kjøling for å stivne - ca. 1 time.

GLASUR
1 pl. kokesjokolade eller annen 70% sjokolade.
en liten bit kokosfett eller delfiafett

Smelt sjokoladen of fettet, avkjøl litt.
Løft ringen fra kaka med en myk kniv, smør deretter på glasuren forsiktig.

PYNT
Kokos eller hakkede mandler.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...