4 eggehvitter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 pl gelantin
1 dl kokende vann
Legg gelantinplatene i bløt i kaldt vann.
Visp eggehvitene stive. Bland i sukker og vaniljesukker, litt om gangen.
Kok opp 1 dl. vann, klem vannet ut av gelantinen.
Legg gelantinen i det kokende vannet, avkjøl litt.
Rør gelantinen i eggehvittemassen. Visp kraftig med mikser i ca. 5 min.
Flatt kakefat, ringen av en rund kakeform på ca. 24 cm. på fatet.
Dryss kokos på fatet. Slå marengsen i ringen, sett til kjøling for å stivne - ca. 1 time.
GLASUR
1 pl. kokesjokolade eller annen 70% sjokolade.
en liten bit kokosfett eller delfiafett
Smelt sjokoladen of fettet, avkjøl litt.
Løft ringen fra kaka med en myk kniv, smør deretter på glasuren forsiktig.
PYNT
Kokos eller hakkede mandler.